تو یکی از قویترین فراتحلیلها، گروهی از پژوهشگرهای دانشگاهِ برندنبال این بودن ببینن “بیشترین و کمترین میزان رضایت از رابطه تو چه سن و سال و چه حس و حالیه!و چه درسهایی از این ماجرا میشه گرفت! واسه رسیدن به جواب تیم تحقیق اطلاعات زندگی و رابطه صد و شصت و پنج هزار فرد ۲۰ […]
تو یکی از قویترین فراتحلیلها، گروهی از پژوهشگرهای دانشگاهِ برن
دنبال این بودن ببینن “بیشترین و کمترین میزان رضایت از رابطه تو چه سن و سال و چه حس و حالیه!
و چه درسهایی از این ماجرا میشه گرفت!
واسه رسیدن به جواب تیم تحقیق اطلاعات زندگی و رابطه صد و شصت و پنج هزار فرد ۲۰ تا ۷۶ سالهای که بین سه ماه تا ۴۶ سال از رابطهشون گذشته بود رو جمع کردن و شروع کردن به بررسی روند زندگی و رضایت از رابطه این آدمها و به چهار تا یافته خیلی قشنگ رسیدن…
یافته اول: رضایت از رابطه U شکل عمل میکنه.
- یعنی اوائل رابطه بالاست، وسطهای رابطه شدیدا افت میکنه و طرفین میزن به تیپ و تاپ همدیگه، و دوباره از یه مرحلهای به بعد رضایت از رابطه بالا میره.
پس اگر کیفیت رابطهتون افت کرده و دیگه مثل قبل عاشق و معشوق نیستید و مشغلهها اجازه نمیده مثل گذشته از بودن کنار هم لذت ببرید، ناامید نباشید،خاصیت رابطهست، هورمونها رفتن کنار و واقعیتها و چالشهای زندگی اومدن وسط. یه کم زندگی به ثبات برسه هورمونها دوباره برمیگردن سر جاشون.
۲) تو ۴۰ سالگی خیلی حواستون به رابطهتون باشه.
مشخص شده تو چهل سالگی میزان رضایت از رابطه به کمترین حد خودش میرسه.
تا جایی که ۷۷ درصد از آدما میگن اگه برگردیم عقب یا ازدواج نمیکنیم یا این فرد رو انتخاب نمیکنیم! و تو این برهه سنی تنشها به اوج میرسه
چرا!؟ به دو دلیل
۱. به طور میانگین تو چهل سالگی اکثر آدمها ده سالگی رابطهشون رو تجربه میکنن و این همون مرحلهایه که همه چیز دیگه تکراری شده و طرفین درگیر روزمرگی شدن.
۲. بحران میانسالی یقه آدم رو میگیره و حس زندگی نزیسته میاد بالا! و آدمها ملال رو بیشتر تجربه میکنن.
- یافته سوم: اختلافات جدی اوائل رابطه واقعا جدیه!.
دیدن زوجینی که رابطهشون در معرض فروپاشیه از همون اول اختلافات جدی و تعارضات عمیقی رو تجربه میکردن اما جدی نمیگرفتن. پس: با گفتن اشکال نداره!، برن زیر یه سقف حل میشه! و دعوا نمک زندگیه!، اختلافات و تعارضات جدی زندگی حل نمیشن، سرکوب میشن. اگر چالشی رو تجربه میکنید که روح و روانتون رو به هم ریخته و به سادگی نمیشه ازش گذشت!، به امون خدا رهاش نکنید، کمک بگیرید حتما… - و دست آخر یافته چهارم: بچه بیارن درست میشه!، اصلا اینطور نیست.
دیدن زوجینی که بچه دارن نسبت به زوجینی که هنوز بچه ندارن اگر اختلافی داشتن اون اختلاف با شدت بیشتری حس میشده و حضور بچه با پیچیده کردن رابطه زوجین همراهه. در نتیجه: بچه بیارن درست میشه! و یه کم بگذره مهرشون به دل هم میشینه!، بیشتر خودفریبیه تا واقعیت زندگی.
اگر چالش جدی رو تجربه میکنید و به یه اطمینان نسبی نرسیدید! به خودتون و رابطهتون بیشتر زمان بدید.
دکتر امانی_روانشناس
Sunday, 6 October , 2024