رومینا اشرفی متولد سال ۱۳۸۵،  بخش حویق،  شهرستان تالش دختر نوجوان ۱۴ ساله تالشی که به وسیله پدرش در خرداد ماه ۱۳۹۹ کشته شد. ‏ قتل او واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشت. خبر قتل ابتدا در روز یکم خرداد در برخی کانال‌های پیام‌رسانی محلی تالش منتشر شد. مراسم درگذشت رومینا روز دوشنبه ۵ خرداد در منزل […]

رومینا اشرفی متولد سال ۱۳۸۵،  بخش حویق،  شهرستان تالش دختر نوجوان ۱۴ ساله تالشی که به وسیله پدرش در خرداد ماه ۱۳۹۹ کشته شد. ‏ قتل او واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشت. خبر قتل ابتدا در روز یکم خرداد در برخی کانال‌های پیام‌رسانی محلی تالش منتشر شد. مراسم درگذشت رومینا روز دوشنبه ۵ خرداد در منزل پدربزرگش در روستای سفیدسنگان برگزارشد.

شرح ماجرا


رومینا اشرفی عاشق یکی از همشهریانش (بهمن خاوری) می‌شود پدرش به خاطر اختلاف فرهنگی (اختلاف مذهبی) که بین این دو خانواده وجود داشته مخالف ازدواج این دو بوده‌است. رومینا همراه بهمن خاوری فرار می‌کند. در این حین توسط پلیس محلی دستگیر می‌شود، رومینا تحویل پدرش داده می‌شود. پدر ابتدا سعی می‌کند دخترش را خفه کند و وقتی موفق نمی‌شود، سر دختر را با داس می‌برد. با شیون‌های مادر و بقیه همسایه‌ها پلیس سر می‌رسد و قاتل را بازداشت می‌کند. ‏
سایت میدان در گزارشی با مردی که گفته شده دوست رومینا اشرفی بوده و همین‌طور عموی مقتول صحبت کرده که دو روایت متفاوت از ماجرا تعریف کرده‌اند.


از زبان بهمن خاوری

«چند سالی بود که عاشق هم بودیم و بالاخره تصمیم گرفتم تا یک نفر را بفرستم و او را از پدرش خواستگاری کنم. اما از آنجایی که مذهب ما یکی نبود، مخالفت کردند. به همین خاطر هم دختر به من گفت که پدرم رضایت نمی‌دهد و باید فراری‌اش بدهم. همین شد که باهم فرار کردیم و پنج روزی ناپدید شدیم. بعد از این ماجرا بود که پدرش در پاسگاه حویق از من به جرم آدم‌ربایی شکایت کرد. حتی به من تهمت زد که دخترش را بیهوش کردم و گاو و طلاهایش را هم دزدیدم. وقتی پاسگاه دختر را خواست و او هم به آن‌ها گفت که به خواسته خودش با من آمده‌است؛ ولی پدرش بیخیال نشد. در آگاهی آستارا هم از من شکایت کرد و چند روز بعد آگاهی با من تماس گرفت؛ ولی چند نفر از بستگان آمدند و خواستند که ما با هم صیغه کنیم تا ماجرا تمام شود؛ ولی آن مرد با پلیس هماهنگ کرده بود تا من را دستگیر کنند. موقع بازجویی من گفتم که آن دختر را دوست دارم و اجباری در کار نبوده و دختر هم در بازجویی این حرف‌ها را تأیید کرد. یک شب در بازداشتگاه ماندم، اما در نهایت تبرئه شدم.»

از اسفندیار اشرفی

آن پسر در این مدت بار‌ها با من تماس گرفته و ما را تهدید کرده‌است. به ما فحاشی می‌کند. اگر از رومینا عکسی نمی‌فرستاد این مسائل پیش نمی‌آمد. اصلاً کدام مردی وقتی بخواهد با یک دختر ازدواج کند، عکسش را در اینستاگرام می‌گذارد؟ کدام مردی عکس ناموسش را در دنیا پخش می‌کند؟

واکنش‌ها


سارا باقری وکیل دادگستری، نایب رئیس انجمن حقوق کودکان و نوجوانان:
«از آنجایی که قاتل خود، ولی دم بوده‌است، دیگر حکم قصاص اینجا معنایی ندارد. اما حبس و دیه وجود دارد که بازهم تصمیم چند و، چون آن با قاضی پرونده است. دیه هم ابتدا به مادر، سپس به خواهر و برادر تعلق می‌گیرد.»

کیانوش عیاری کارگردان فیلم «خانه پدری»:
«این اتفاق‌ها در ایران رخ نمی‌دهد. من این شایعات را باور نمی‌کنم.»

معصومه ابتکار،  معاون امور زنان ریاست جمهوری:
قوانین محکم در قبال جنایات بازدارنده هستند. کاش تلاش دلسوزان زودتر نتیجه می‌داد. با پیگیری و درخواست دولت و مجلس لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در آخرین مراحل است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان:
قتل دختر ۱۳ ساله توسط پدر در شهرستان تالش نمونه‌ای از نقض آشکار حقوق کودک توسط فردی است که بیشترین انتظار حمایت و پشتیبانی از او در جهت رشد، تربیت و پرورش صحیح کودک بدلیل فقر آگاهی و وجود باور‌های متعصبانه بوده است که سبب جریحه‌دار شدن احساسات مردم شده است.
 به دلیل ماهیت جرم، دادستان مطابق با ماده ۵ قانون حمایت از کودک و نوجوانان بعنوان مدعی‌العموم ورود پیدا کرده است.

حمیدرضا گودرزی، وکیل پایه یک دادگستری:
از لحاظ قانونی، جنبه عمومی جرم  ۳ تا ۱۰ سال حبس دارد که پدر رومینا، باید آن را بگذراند.
دادگاه با توجه به مسائل و شرایطی که قتل بر اساس آن انجام شده درباره حبس و جنبه عمومی جرم تصمیم‌گیری می‌کند.
عملی که پدر رومینا اشرفی انجام داده با شرایط امروز کشور مطابقت ندارد و باید شرایط روحی وضعیتی که قتل در آن انجام شده در کنار شرایط زندگی دختر مقتول و بلوغ فکری او بررسی شود.
برای صدور حکم تمام شرایط از جمله وضعیت زندگی دختر و شرایط زندگی او باید مد نظر قرار گیرد و با توجه به آن برای پدر قاتل حکم صادر شود.


ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی


مطابق با ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی، پدر در جایگاه، ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی‌شود بلکه قصاص تبدیل به دیه و تعزیر‌ می‌شود .

  • نویسنده : بهمن خسروی
  • منبع خبر : تابناک